Tips & tricks voor Instagram stories

Je story een kleine upgrade geven, oogt natuurlijk altijd dat tikkeltje mooier. En goed nieuws: die upgrade hoeft niet altijd moeilijk te zijn! In deze blog tonen we jou enkele simpele voorbeelden om die stories van jou die WAUW-factor te geven 🤩

1. Plaats een achtergrond foto bij een feed post

Wanneer je jouw feed post in je story wilt delen, is het altijd leuk om een mooie achtergrond foto te gebruiken om je story wat op te fleuren. Moeilijk? Nee, hoor! Het is heel eenvoudig 😉

Maar hoe doe je dat nu?

👉🏼  Deel een post in je story en upload een foto die je graag als achtergrond wilt gebruiken.
👉🏼  Plaats de achtergrond foto links beneden in de hoek en hou beide foto’s tegelijkertijd vast.
👉🏼  De achtergrond foto komt achter de feed foto te staan. Nu kan je de achtergrond uittrekken over het hele scherm.

We hebben hier zelf een handige Instagram Reel over gemaakt, zodat je ziet hoe het moet. Bekijk deze hier!

2. Vul de achtergrond met kleur

Soms kan een achtergrond een beetje te druk zijn. Als je gewoon wat tekst wilt schrijven, is een achtergrond met één kleur soms beter.

 Hoe fix je dat precies?

👉🏼  Ga naar je story en neem een random foto.
👉🏼  Klik op de “teken” tool en selecteer een kleur.
👉🏼  Duw gelijk waar op de foto voor zo’n twee à drie seconden.

3. Plan je stories in

Het is handig om op voorhand je stories te maken en deze in te plannen. Zo zorg je ervoor dat je ze zeker niet vergeet te posten of dat je geen tijd zou hebben. Je kan dit doen via verschillende tools, zoals Hootsuite, Planoly, Sked Social, Later, Buffer, …

4. Creëer stories die bouwen naar je boodschap

Creëer een soort suspense met je stories en bouw naar je boodschap. Wanneer je kijkers verder klikken, wordt er telkens een stukje meer getoond. Dat houdt het leuke en dynamische in je stories en het is nog eens heel makkelijk om te maken.

Hoe doe je dat? 

👉🏼  Je creëert je eerst story, post en bewaart ze.
👉🏼  Creëer je tweede story beginnend vanuit de story die je net bewaard hebt. Hier voeg je iets extra aan toe. Ook deze post bewaar je.
👉🏼  Creëer je volgende story met de laatste bewaarde story en zo ga je verder tot je klaar bent.

5. Tease een beetje

Everyone loves a good tease 🤭. Maak je publiek nieuwsgierig zodat ze zeker verder klikken op je story. Je kan dat op verschillende manieren doen, maar een leuke is om een tipje van de sluier te tonen.

Hoe tease je op een leuke manier?

👉🏼  Deel een foto in je story en vul je story met één kleur (zoals we in de tweede trick gezien hebben).
👉🏼  Vervolgens klik je op de gom en verwijder je de kleur over je foto van de delen die je wilt tonen.

6. Gebruik meerdere foto’s in je story

Spice things up met wat extra foto’s. Je kan dat heel makkelijk doen door de copy en paste tool te gebruiken of door naar je fotogalerij te gaan via jouw story.

👉🏼  Je kan naar jouw foto’s gaan op je smartphone en een foto kopiëren. Wanneer je terug naar je story gaat, zal deze tevoorschijn komen zodat je de foto kan aanklikken en in je story zetten.
👉🏼  Een andere manier is om via je story naar je fotogalerij te gaan en daar simpelweg de gewenste foto aan te duiden.

7. Verstop #’s en @’s achter je story

Bereik meer mensen met je stories door hashtags en mentions te gebruiken. En ja hoor, dat kan zonder dat iemand deze te zien krijgt op je verhaal 🤫

Hoe doe je dat?

👉🏼  Typ je hashtags en mentions.
👉🏼  Plaats er je foto’s, gifs, stickers, … over.

8. Kijk verder dan de standaard fonts van Instagram

Soms hebben we de fonts van Instagram wel gezien 🙄  Experimenteer eens met andere fonts!

Hoe? Wel, dat is heel makkelijk!

👉🏼  Ga naar igfonts.io.
👉🏼  Typ bovenaan je tekst en copy paste jouw gekozen font naar je Instagram story.

9. Reels, reels en nog eens reels

Instagram Reels geeft je de mogelijkheid filmpjes te bewerken met leuke effecten en muziek. Je kan het een beetje vergelijken met TikTok. Maak Instagram Reels en deel ze vervolgens in je story! En neen, dat hoeven niet altijd filmpjes van jezelf te zijn. Jezelf filmen voor een Reel is voor veel mensen een hoge drempel waar ze moeilijk over willen, we get that.

Canva biedt gelukkig ook leuke reel-templates aan waar je je op kan baseren om leuke creaties te maken. Meer info over Instagram Reels kan je hier vinden!

10. Maak op voorhand templates voor je stories

Het is altijd leuk als je stories een beetje in dezelfde stijl zijn. Zo maak je jezelf ook steeds herkenbaar op Instagram. Een handige tip is om enkele templates te maken voor je stories. Gelukkig biedt Canva heel wat creatieve mogelijkheden om deze te maken.

Hulp nodig bij jouw social media strategie? Check dan zeker mijn online cursus waarin ik je in vier modules leer hoe je zelf de perfecte advertentiecampagne uitwerkt waarmee je een vuurtje 🔥 onder de verkoop van jouw online cursus plaatst!

E-boek Meer verkopen via social media

Download het gratis e-book

Sharing is caring 🧡. In ons e-book delen we graag onze beste tips & tricks met jou zodat je zelfs snel aan de slag kan gaan. In dit e-book deel ik 10 praktische tips hoe jij de perfecte advertentie kan maken.